Hírek, kezdőlap Információ Jelentkezés Program Galéria Támogatók Linkek Kapcsolat
 

A KELET-ről

Ugrás a:"Hasznos információk résztvevőknek!"-részhez

A találkozó ötlete a 2008-as Egyetemi Pasztorációs Konferencián született. Az ott egybegyűlt egyetemi lelkészek és közvetlen munkatársaik egy a konferenciához hasonló, évenként megismétlődő programot akartak létrehozni, amelyen nemcsak a közösségek vezetői, hanem a többi egyetemista is találkozhat. Igen, ebbe beletartozol Te is!

A találkozó ügyét először a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség karolta fel, ők szervezték meg az első alkalmat 2009 februárjában. Mintegy hetven résztvevő utazott az alföldi városba, több magyarországi és erdélyi egyetemi városból is. Idén a Budapesti Egyetemi Lelkészség, azon belül is a Műegyetemi Katolikus Közösség kapta a megtisztelő feladatot, hogy a Szegeden elkezdett hagyományt folytassa. A szervezésben Dr. Erdő Péter Bíboros úr is támogat minket.

Hogy miért érdemes jönnöd?

 • mert hozzád hasonló fiatalokkal tölthetsz együtt egy színvonalas programokkal gazdagított hétvégét, modern helyszínen, a magyar egyház központjában, Esztergomban, a Szent Adalbert Központban
 • tapasztalatokat cserélhetsz velük közösségeitek működéséről, a sikeres kezdeményezésekről
 • ha még nem vagy közösség tagja, megismerkedhetsz eggyel, amelyhez csatlakozhatsz
 • együtt gondolkodhatsz az egyetemi lelkészekkel a magyar ifjúságpasztoráció jelenéről és jövőjéről, ötleteket adhatsz az új irányok kijelölésében
 • nem utolsó sorban ismeretségeket szerezhetsz szerte a Kárpát-medencéből, hiszen idén reményeink szerint a Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeznek egyetemisták

Hogy mit kell tenned?

Ha már tagja vagy egy egyetemi lelkészségnek, kérdezd meg a programról vezetődet, ő valószínűleg részletesebb információkat tud neked adni a találkozóról, a tavalyi alkalomról.
Ha nem vagy még ilyen közösség tagja, írj nekünk a kelet2010@egylelk.com címre.

Csak a szombat esti bálra tudnál jönni?

Szeretettel várunk!

Jegyeket lehet rendelni e-mailcímünkön, majd a helyszínen átveheted őket. Ha probléma a bál utáni hazautazás, igényelhetsz szállást is. Sőt, maradnál a program végéig, a zárószentmisén is? Szeretettel látunk vasárnap ebédre is!

Az ezzel járó költségek a következőképpen alakulnak:

Báli belépő: 700 Ft + süti/üdítő (vagy 300 Ft)

Szállás a bál utáni éjszakára + reggeli: 800 Ft

Vasárnapi ebéd: 500 Ft

(A fenti árak nagyon kedvezményesek, nem a szállás/étel minőségére utalnak!)

Kérjük, ha szállást, étkezést szeretnél kérni, írj e-mailcímünkre január 31. éjfélig! Az ezutáni kéréseknek sajnos nem tudunk eleget tenni.

Fontos lehet, hogy az első vonat hajnali 3:33-kor indul Esztergomból Budapestre.

Hasznos információk résztvevőknek!

Pénteken a program este 6-kor kezdődik, mégis érdemes korábban érkezni, nem csak a regisztrálás (ami 12-től folyamatosan van) és a szállás elfoglalása végett, hanem programot is tudunk ajánlani.

Lesz lehetőség vezetett városnézésre két turnusban, várhatóan du. 2-kor és 4-kor. (Ez a jelenlévők számától és a felmerülő igények függvényében változhat.)

A vonattal vagy busszal való érkezésnél vedd figyelembe, hogy az állomástól el kell jutnod a központig, és lehetőség szerint a városnézés előtt a regisztrálásra is sort kellene kerítened.

A vezetés után pedig nincs is jobb időtöltés, mint beülni az érkezőket váró teaházba, és egy forró tea mellett a frissen szerzett élményekről társalogni. Esetleg köszönteni az éppen akkor érkező ismerősöket ill. megismerkedni a többi résztvevővel. Mindezt még lehet ízesíteni közös játékkal is, amire ugyancsak lesz lehetőség.

Minden érkezőnek hasznos lehet az esztergomi buszmenetrend. A Szent Adalbert Központhoz a Bazilika megállónál kell leszállni. Egy kis segítség a központhoz való eljutáshoz:

 • a vasútállomástól
 • és a buszpályaudvartól
 • Kérésünk lenne, hogy írd meg, mikor és mivel érkezel, hogy tudjunk fogadni Téged a vasútállomáson, buszpályaudvaron, ill. a Szent Adalbert Központban

  Ha péntek este 6 után ill. csak szombaton érkezel meg, kérjük, érkezéskor hívd Bakos Krisztit a 30/516-4257 telefonszámon. Ha autóval jössz, a központ előtt ill. mögött van parkolási lehetőség.

  Szombat délelőtt Dr. Erdő Péter bíborosatya tart előadást. Szeretnéd Te is formálni a témát? Küldd el kérdéseidet, amik foglalkoztatnak! Segítségképpen emlékeztetnénk, hogy a bíborosatya az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke. Ebből adódóan ő egy azok közül, akik az európai egyház helyzetéről a legtöbbet tudnak mesélni, és a legátfogóbb képük van a mai helyzetről.

  Kérünk, ha bármilyen ételérzékenységed van, esetleg vegetáriánus vagy és még nem jelezted felénk, vasárnap éjfélig tedd meg.

  ..., amiket semmiképpen se hagyj otthon:

 • diákigazolvány (határon innen - határon túli)
 • benti cipő, hiszen szinte végig fedett helyen leszünk (leszámítva az 50 méteres sétát a szállástól)
 • báli ruha (fiúknak szövetnadrágot, inget, nyakkendőt; lányoknak csinos szoknyát, blúzt ajánlunk, valamint báli cipőt!)
 • + a szokásos (ruhák, tisztálkodási szerek, törülköző, stb.)
 • hálózsákot nem kell hozni!!!